Bermonderhoud

Als u op zoek bent naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in bermonderhoud, bent u bij Loonbedrijf Reimink aan het juiste adres. Onze specialisaties liggen bij grondverzet, agrarisch loonwerk en groenvoorziening. Ook met bermonderhoud hebben we al ruim 75 jaar ervaring. Al ons personeel gaat professioneel te werk en heeft alle kennis in huis om uw project uit te voeren. Bovendien zijn we op de hoogte van alle wetten en regelingen, van milieubeheer tot veiligheid. 

Een onderdeel van groenvoorziening, is bermonderhoud. Langs veel (snel-)wegen zijn bermen te vinden. Deze bestaan uit bomen, gras en bermplanten en daarnaast worden er onder andere verkeersborden en leidingen in geplaatst. Bovendien geeft het een mooie, groene uitstraling. Wij bezitten over een breed aanbod aan voertuigen, waardoor we zelfs de meest complexe projecten voor u kunnen uitvoeren. 

 

Waarom bermonderhoud? 

Bermonderhoud is erg cruciaal binnen groenvoorziening. Bermen zijn namelijk belangrijk voor de infrastructuur. Ze hebben verschillende functies, zoals het bieden van informatie door verkeersborden en bewegwijzering. Daarnaast leven er veel planten, insecten en andere dieren. Om deze eigenschappen te kunnen behouden, is bermonderhoud belangrijk. Waar kunnen wij u bij helpen? Reimink biedt totaalonderhoud van alle soorten bermen. 

Veiligheid van verkeer 

Een berm bestaat natuurlijk uit veel groen en kan het zicht van verkeersdeelnemers belemmeren. Daarom is het dus van levensbelang om de berm te maaien. In scherpe bochten en op rotondes is het namelijk belangrijk dat er goed zicht is voor de bestuurder. Het gras wordt zo laag mogelijk gemaaid, zonder de biodiversiteit te storen. Reflectoren en de grens tussen de berm en de weg blijven goed zichtbaar, zodat er sprake is van veilige verkeersomstandigheden.

Biodiversiteit stimuleren 

Ook kan bermonderhoud de biodiversiteit stimuleren. Bermen zijn hier namelijk erg belangrijk voor. Ze zijn een leefgebied voor veel flora en fauna. Daarom controleren wij de berm eerst goed, voordat we beginnen met maaien. We willen altijd zorgen voor een veilige leefomgeving voor beschermde dieren en planten en houden hier rekening mee voordat we starten met het bermonderhoud. 

 

Bermonderhoud door loonbedrijf Reimink

Voor het uitvoeren van bermonderhoud maken wij gebruik van maaizuigcombinaties. Hiermee wordt het geklepelde maaisel meteen opgezogen en opgeslagen in een wagen. Dit proces gaat dus sneller en is efficiënter dan het uitvoeren van bermonderhoud met een reguliere maaier. Ook is het mogelijk om de berm te maaien en het maaisel met een opraapwagen binnen te halen.

Meer informatie over bermonderhoud en contact 

Wilt u ons inschakelen voor bermonderhoud of heeft u nog vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 0546-671371. Natuurlijk kunt ook een mail sturen naar info@reiminkdenham.nl, of vul ons contactformulier op onze website in. Naast bermonderhoud, zijn we ook gespecialiseerd in agrarisch loonwerk en grondverzet